Hypotheek

  1. Home
  2. Hypotheek

Je hebt je droomhuis gevonden, je wilt verbouwen, je relatie is verbroken, om je heen hoor je dat anderen de hypotheek hebben overgesloten om lagere maandlasten te krijgen. Je zit nu vol met vragen. Wat nu?

Ik kan je helpen. Als eerste gaan we met elkaar tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek op zoek naar jouw specifieke financiële wensen en behoeften. We bespreken daarbij je inkomen, de waarde van het huis, de aflossingsvorm, de rentevaste periode, de looptijd van de hypotheek, de acceptatieciteria, ik reken de financieringsbehoefte voor, enz. In het oriënteiegesprek zal ik ook duidelijk uitleggen hoe mijn advies eruit komt te zien, wat de kosten hiervan zullen zijn en wat ik van je nodig heb.

Ik ga pas aan de slag met het advies als je mij uitdrukkelijk de opdracht hebt gegeven om als adviseur- en bemiddelaar voor je op te treden.

In het advies houd ik rekening met het verantwoord te lenen hypotheekbedrag, de hypotheekvorm, het terugbetalen van de lening, de rente en de betaalbaarheid van de hypotheeklasten op dit moment en bij pensionering. Daarnaast besteed ik aandacht aan de betaalbaarheid van de hypotheeklasten bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden.

Als je het advies opvolgt, start ik de bemiddeling.

Na het afsluiten van de lening is het belangrijk om in de gaten te houden of de hypotheek bij je situatie blijft passen. Er kunnen wijzigingen optreden in bijvoorbeeld het inkomen, woonwensen en persoonlijke- of gezinssituatie. Op dat moment gaan we samen op zoek naar een (nieuwe) passende oplossing.

Het kan ook zijn dat wijzigingen in wet- en regelgeving ervoor zorgen dat we de hypotheek moeten veranderen. Het is onze gezamenlijke taak om ervoor te zorgen dat de hypotheek bij jouw situatie blijft passen.