Maatschappelijk Verantwoord
Ondernemen (MVO)

DE VRIENDEN VAN VOEDSELBANK BARENDRECHT

Hoogwerf Financieel Advies richtte op 4 oktober 2017 “De Vrienden van Voedselbank Barendrecht” op. De penningmeester van de Stichting Voedselbank Barendrecht voorzag in dat jaar een begrotingstekort, maar dat werd gelukkig voorkomen. De Voedselbank heeft als grootste kostenpost de huur van het pand waarin ze is gehuisvest. Dit pand is eigendom van de Gemeente Barendrecht. Er gaat vanuit de gemeente geen gemeenschapsgeld naar de Stichting Voedselbank Barendrecht. Dat geeft best wat zorgen voor de begroting van de Stichting, die wat ons betreft wel een gemeentelijke taak op zich neemt. Het is dan ook zeker onze bedoeling om de gemeente in de zeer nabije toekomst te bewegen hier verandering in te brengen.

Wij, Arie Hoogwerf en Florian Pronk, proberen ondernemers te interesseren om voor minimaal € 50 per jaar vriend te worden. Dit met als doel om ruimte op de begroting te creëren en zo de stichting financieel gezond te houden. Met enige regelmaat organiseren wij voor dat bedrag leuke en inspirerende bijeenkomsten.

Ben je als ondernemer geïnteresseerd geraakt om ons te steunen? Word dan vriend via het aanmeldformulier op deze website.

LieveLina.nl

Kinderen horen niet ziek te zijn of te overlijden, maar helaas is de werkelijkheid anders.
LieveLina.nl is opgericht door Bjorn en Fleur naar aanleiding van het overlijden van hun dochter Lina. Door het delen van hun persoonlijke verhaal blijft Lina voortbestaan en bieden ze (h)erkenning aan lotgenoten. Lina is slechts dertien dagen oud geworden omdat zij een ernstige hartafwijking had.
In samenwerking met Stichting Hartekind & Stichting Vrienden van het Sophia zijn ze op missie met als doel; een beter leven voor zieke kinderen.
Dit wordt gerealiseerd door fondsen te werven om:

  • Wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, om de oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.
  • De kwaliteit van leven te verbeteren.
  • Projecten die het verblijf van patiënten en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken. Zoals de inrichting van familiekamers, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. Deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens de soms lange opnameperiode in het Sophia en én in de herstelperiode daarna.

Hoogwerf Financieel Advies heeft zich financieel verbonden aan de missie van Bjorn en Fleur.
Website: www.LieveLina.nl

STICHTING AMSTERDAM CITY SWIM

Er zijn veel ziektes in de wereld die onderbelicht zijn en daardoor hard aandacht nodig hebben voor onderzoek. Hoe meer onderzoek, hoe groter je kans… Een uniek evenement is in staat aandacht voor onderbelichte ziektes te genereren en via crowdsponsoring donatiegeld op te halen.

Door jaarlijks een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft de Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Zolang ALS nog niet “van de kaart” is, heeft de Amsterdam City Swim als doel geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland en aandacht vragen voor de ziekte ALS.