Schade

Het is verstandig om risico’s te verzekeren die je zelf niet kan dragen, want er kan altijd iets gebeuren in je leven waar je nu liever niet aan denkt. Een schadeverzekering geeft dan zekerheid en rust.

Je voorkomt daarmee dat je onverwachts voor hoge kosten komt te staan. Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft een verzekerde na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen. Er kan alleen worden verzekerd als je risico loopt op schade. Je kan je dus niet verzekeren voor een schade die je zeker gaat oplopen.

Er zijn verschillende zaken waar je je voor kan verzekeren. Zo is er een inboedelverzekering die de inboedel verzekert voor beschadigingen of verlies door bijvoorbeeld overstroming, inbraak of brand. Een ander soort schadeverzekering is de reisverzekering, waarbij je verzekerd bent als er iets misgaat op vakantie.

Een verzekering vergoedt niet zomaar elke schade, want het kan voorkomen dat de oorzaak van de schade buiten de verzekeringsdekking valt. Je kunt hierbij denken aan natuurrampen (bijvoorbeeld aardbevingen), schade door conflicten (bijvoorbeeld oorlog of terrorisme). Het is belangrijk om hiermee rekening te houden.

Als financieel adviseur help ik je bepalen wat verstandig is om te verzekeren, sluit ik de verzekering voor je af en help ik je bij het indienen van een schadeclaim.